HTML

Jó reggelt, pozitívan! Minden napra 1 jó hír!

Hogy jól induljon a napunk, szeretnék Veletek megosztani minden reggel 1 pozitív hírt, és szeretnék hozzáfűzni egy pár megjegyzést. :-) Hogy jó legyen a napunk, indítsuk pozitívan!

Friss topikok

  • Tylla - Szülőnevelés Blog: Gomb híján leírom: tetszik! :) (2011.04.21. 18:50) szilvánusz

Linkblog

Archívum

16.
április

szilvánusz

újélet  |  1 komment

Sziasztok!

Ma nagyiknál voltunk. A gyerekek nagyon szeretnek ott lenni, a mamák finomakat főznek, lehet jókat rohangálni a kertben, és nem utolsó sorban, finom desszerttel várnak minket.

Jót ugráltak Zsófi, Boti a kertben, a trambulinon. Kb. 2 órán keresztül űzték ezt, amikor eszükbe jutott, hogy mama vett somlóit, meg 1 szilvánuszt. Ugyanaz, mint  a somlói, csak epres, eperdarabokkal...isteni....Botond ért be előbb a konyhába, ő le is vette azt a dobozt, amiben ez az íncsiklandó desszert van. És már habzsolta is - tényleg habzsolta, igazi férfi módjára eszik. Nagyon megéhezett a sok ugrálástól.....majd mikor bejött Zsófi, kiakadt, hogy mi az, hogy Boti kapta meg azt a finomat? irgum-burgum!

Megbeszéltem Botonddal, hogy a felét ő eszi meg, a másik felét Zsófi. Beleegyezett félig.... A felénél átadtuk Zsófinak, majd a sima somlóit megkóstolta, és kijelentette, hogy a másik finomabb volt. Azt kérem! felkiáltással tolta el a somlóit, és vette volna el Zsófitól. De anya, én, szépen elmagyaráztam neki, hogy megbeszéltük Botika, tudod.....el kell felezni....közben ő csak nyüszögött, azt kérem, azt kérem, azt kérem, azt kérem....

Erre Zsófi odatolta kegyesen Botond elé: tessék, nem akarom egész kaja alatt a nyüszögésedet hallgatni.  

1 komment

MA reggel, 5:15-kor keltem, ideültem...igen ám, de a legkisebb hiányolt az ágyból. :-) Még anya-cici indító volt. Visszamentem, megpuszikáztam, visszaaludt, és visszajöttem.

Míg szopizott, azon gondolkodtam, hogy mit is írjak ma reggel. 

Általában korán kelő vagyok, és nem vagyok az a töttyögős nő. Pikk-pakk, sitty-sutty szoktak jellemezni a hozzám közel álló emberek. De jó ez a korán kelés, mert sok mindent el lehet végezni ilyenkor. MAire napközben annyira nincs "idő". (Férjem nevetett: tényleg azért ültél a gép elé, mert hogy 1 órával "kell" korán kelnetek-tanfolyamosoknak most? Mondom: igen. Ő: inkább pihennél még.....) 

SZval, az ágyban arra a döntésre jutottam, hogy ezt a blogot átfordítom, és nem a napi hírekből fogok keresni pozitív híreket, egyébként is alig találtam vmi elfogadhatót, sajnos...., szval nem onnan fogok keresni, hanem a gyerkőceim mindennapjaiból. Mert azokból van dögivel egy nap. És legalább Beneteket is mosolyra hangolnak a "hülyeségeik". Édesek. Olyanokat szoktam rajtuk nevetni....

 

A tegnapi napon történt....

Tudnotok kell, hogy férjemnek kelése lett a mellkasán, már múlt hét csütörtök óta szenved vele, szegénykém, és bugyoláljuk, dunsztoljuk. Zacskóval, gézzel. Először nem jól dunsztoltuk, mert csak bactroban krémet tettünk rá, géz lapocskákat, meg zacskót, és úgy leragasztottam leukoplaszttal. MAjd ráírtam viccből, hogy "APA CSOMAG". (Én sokat vásárolok a gyerkőcöknek neten, szinte mindent, és a postás bácsi szokta hozni a csomagokat. Meg én is adok el, bár már nem fogok mert szinte az összes pénzem, amit a ruhákból árultam ki visszament a teszvesznek. :-( )

SZval mondom a gyerkőcöknek, Zsófinak, Botinak:

- Feladjuk apát is, jó?  - Nagy szemekkel néznek rám..... Zsófi már tud olvasni, elolvassa: APA CSOMAG. (Ugye ugyanúgy csináltam meg, mint a csomagokon szoktam....

Rámnéznek, elsápadnak, néznek, mert az arcomról (is) szoktak olvasni.......hátha elmosolyodom....de semmi....megijednek....és akkor mondom:

- Feladjuk, hisz úgyis sokat van Pesten, maradjon ott, jó? 

Botond kiakad, ez sok volt neki, hogy látja, tényleg komolyan gondolom. Elkezd felém csapni. (EZt szokta, ha nem tetszik neki vmi.) NAgyon harcias kiskoma....meg elkezd kiabálni:

- Nem, ne adjuk fel apát! Inkább anyát adjuk fel! Mert sokkal többet kiabálsz, mint apa.

 

Na, erről ennyit, mondom.

AZért örülök, hogy apát így imádják. :-)

 

Szólj hozzá!

A ma reggeli hírem:

Továbbjutott Krizbai Teca! Megsírattam! Gyönyörűen énekelt, és nagyon nagyon bájos kislány. Édes, mosolygós, jókedvű! Mennyit lehet tőlük is tanulni! Az Életszeretetükről, az optimizmusokról, a jókedvükről! Sokkal jobban értékelik az Élet apró örömeiket.

Álló ováció volt a dala végén. :-)

Szurkolunk Teca!!!!!

http://www.krizbaiteca.gportal.hu/

Szólj hozzá!

Mosolygós, csicsergós napot mindenkinek! :-)

Ahogy lapoztam az index és az origo híreit, ezt a hírt találtam a legpozitívabbnak.

 

"Az ország szinte minden területén csökkent vagy változatlan maradt az orvoshoz forduló betegek száma, csak Hajdú-Bihar megyében jelentkeztek többen a rendelőkben felső légúti panaszokkal, a legtöbb esetet pedig arányosan Pest megyében regisztrálták."

 

Rettenetesen örülök ennek! Nálunk a gyerkők is nagyon betegek voltak télvíz idején, és kifejezetten melengette a lelkem ez a hír. És ezért is szeretem a jóidőt. Nem kell félni a baciktól, bármerre lehet csatangolni. :-)

Szép hétvégét Mindenkinek! Holnap is keresek egy jó hírt.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása